Antara Owners Club banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
28 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi. has anyone had any issues with the Battery going flat on there Antara after its been sitting for a couple of weeks ?

I work abroad and my Antara had been sitting for a couple of weeks when my girlfriend went to start it and struggled to even get the doors open never mind start it , My last car was an 07 Vectra and I could leave it 5 weeks and it would still start first time every time.
My girlfriend checked nothing had been left on and the stereo was off ( its wired direct to the battery) and nothing was left on.


Its a 2012 Antara 163 2.2 cdti


Thanks in advance
 

·
Registered
Joined
·
67 Posts
Mine was left for a couple of weeks at the beginning of the month, while we were on holiday, fired up first time and no problems at all.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,758 Posts
Its shouldnt be a problem so something must be draining the battery unless the battery is on the way out which I doubt given its age.

Is it the factory fitted stereo
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
Discussion Starter · #6 ·
The garage said they checked the battery and alternator and couldn't find any problems , it's the clarion sat nav stereo I have installed and it's live from the battery so it doesn't go off when I switch off the engine , I did wonder if this could cause the problem. Ill just have to see what happens next time I leave it standing a few weeks.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,758 Posts
Wayneg88 said:
The garage said they checked the battery and alternator and couldn't find any problems , it's the clarion sat nav stereo I have installed and it's live from the battery so it doesn't go off when I switch off the engine , I did wonder if this could cause the problem. Ill just have to see what happens next time I leave it standing a few weeks.
Maybe they should look at the wiring because I have a Clarion fitted and it goes off with the ignition.

I have the fitting instructions if you want to tinker and try and rewire it yourself if the dealer refuse to look at it.
 

·
Registered
Joined
·
1,890 Posts
Wayneg88 said:
Hi. has anyone had any issues with the Battery going flat on there Antara after its been sitting for a couple of weeks ?

I work abroad and my Antara had been sitting for a couple of weeks when my girlfriend went to start it and struggled to even get the doors open never mind start it , My last car was an 07 Vectra and I could leave it 5 weeks and it would still start first time every time.
My girlfriend checked nothing had been left on and the stereo was off ( its wired direct to the battery) and nothing was left on.


Its a 2012 Antara 163 2.2 cdti 


Thanks in advance

Hi my husband had that problem with his Captivia sister car to the Antara had to get the recovery man out even our heavy duty charger would not do the job his is a April 2012 plate after getting going took it down to the garage (Belmont Chevrolet Edinburgh) could not find a problem that was a few months ago, I went onto the Chevrolet web site and it's seems that some batteries have that problem, but the batterie has never done it again thank god might be the same problem with yours
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Thanks for the offer of instructions Grumps but I'm not very electrically minded so I'll suggest it to the garage , I was thinking of taking it to an auto electrician to see if they can fit an adaptor to let me use the steering wheel stereo controls as nothing works just now. I'm assuming the clarion stereo I have was installed after the first owner bought the car.
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Wima08 it sound like that could be the problem right enough , since I managed to charge the battery after a decent run it's started first time every time so fingers crossed it was just a one off
I'll find out for sure next time I go back to work for 4 weeks.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,758 Posts
Wayneg88 said:
Thanks for the offer of instructions Grumps but I'm not very electrically minded so I'll suggest it to the garage , I was thinking of taking it to an auto electrician to see if they can fit an adaptor to let me use the steering wheel stereo controls as nothing works just now. I'm assuming the clarion stereo I have was installed after the first owner bought the car.
Vauxhall had these units listed as an extra option. So they should have been fitted by the dealer.

The steering controls should also work to change channels and work the volume if its wired up correctly.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Wayne, yes mine did it yesterday. Had only been away on business for 3 days. Its an 2012 plate SE Nav with less than 18k on the clock. Never had any issues so far, but could not even operate central locking and had to open with the key. When trying to turn the ignition I had no instrument lights whatsoever. Called RAC out and they charged the battery from professional charging pack, battery only had 3 volts in it and should be 14 volts minimum. Once charged I could start the car but on trying the central locking you could see the doors open but only the drivers would open none of the others or the tailgate. Like you nothing had been left on interior lights, factory fitted stereo, no lights left on and it had not been alarming on the drive, I checked with the wife. Took it for a 30 mile spin came back switched everything off and left it for 10 mins then tried everything again and it all worked fine all doors opening etc as though nothing had happened, could it be the BCM (Body Control Monitor)? who knows. Very bizarre no fault codes or anything. Still on lifetime warranty but a bit peed off that I will have to fork out £45 to put it on diagnostics at the dealers just to check it out and give me peace of mind. If not fault found I'm down £45 if they do find a fault then Vauxhall pay. Going on holiday soon and leaving at the airport, don't really want to come back to a dead car after a long haul flight, so feel I have to get it checked for peace of mind. Looking at some of the posts seems others have had a similar problem but is not persistent and car just need to reset it would seem, but why?? Shame as I had nothing but good to say about the Antara but these unexplained niggles knock your confidence with theproduct somewhat.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top