bc function - Vauxhall Antara Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 26th February 2020, 06:50 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 1
bc function

hi i know this has been covered lots over the forum but im just looking for simple answer
i have 65 plate antara and all bc function shows is tyre pressure
really looking to get trip computer activated but local vx dealers look at me as if ive got horns lol
want trip computer working to see when car doing regen as tired of getting home to find funs still running and then its to late to complete regen
or is there anyone in fife area able to turn it on for me?(ill pay obviously)
thanks in advance john.
pacmanuk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 6th June 2020, 22:48
Member
 
smith100s's Avatar
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 31
All Vauxhall dealers can do this they simply dont know how. They do this is GDS. There is no sps charge it's just a setting change. Only charge should be for labour.
My Diamond came with the dont screen but BC never worked. We did get it working through trial and error.
smith100s is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 26th July 2020, 22:47
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 1
I can set your BC
Inbox me
I charge £50 to update your radio cd40usb
Thx
Filipeuk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 19th August 2020, 01:36
Junior Member
 
Neddone's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by smith100s View Post
All Vauxhall dealers can do this they simply dont know how. They do this is GDS. There is no sps charge it's just a setting change. Only charge should be for labour.
My Diamond came with the dont screen but BC never worked. We did get it working through trial and error.

What did you do to get it working smith100s? I've got a Diamond too, it's got a BC button but it does eff all. I can't get any info of any shape or form at all and it's driving me crackers - no mpg, no average speed, no regen info etc. Would love to get it working - it seems to be just an update of the system but VX garage says it can't be done "on this model"!!
Any advice greatly appreciated.................
Neddone is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 26th September 2020, 21:43
Member
 
smith100s's Avatar
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by Neddone View Post
What did you do to get it working smith100s? I've got a Diamond too, it's got a BC button but it does eff all. I can't get any info of any shape or form at all and it's driving me crackers - no mpg, no average speed, no regen info etc. Would love to get it working - it seems to be just an update of the system but VX garage says it can't be done "on this model"!!
Any advice greatly appreciated.................
Sorry for the delay, I don't come on here too often. There is nothing you can do as a owner other that take it to the dealer or someone with dealer level equipment. The Vauxhall lap top is GDS the tech needs to activate the setting. I dont recall what the sub menu is but trial and error sets it up. Just out of curiosity where are you based?

“Racing is life. Anything before or after is just waiting.” – Steve McQueen
smith100s is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 28th September 2020, 17:51
Junior Member
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 9
If your in North Wales I can take a look as I have the tool.
Justmee is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 29th September 2020, 10:46
Junior Member
 
Neddone's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 17
@smith100s Thanks for the reply. I'll have a look around here (I'm in Cornwall) to see if I can find someone who has the right equipment to do it. @Justmee Thanks for your offer, I'll see if I can find someone down here. There must be someone!
Neddone is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 1st October 2020, 16:28
Member
 
smith100s's Avatar
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by Neddone View Post
@smith100s Thanks for the reply. I'll have a look around here (I'm in Cornwall) to see if I can find someone who has the right equipment to do it. @Justmee Thanks for your offer, I'll see if I can find someone down here. There must be someone!
No worries, I'm off isolating at the moment but when I return I will ask my technician if he can recall what sub menu he was able to enable this function.

“Racing is life. Anything before or after is just waiting.” – Steve McQueen
smith100s is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Vauxhall Antara Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome